Afgelopen vrijdag 10 juni overhandigden kinderen van de Prins Clausschool een fors bedrag, dat zij hadden ingezameld voor de kinderen van het Lange Land Ziekenhuis. De school had samen met de kinderen hiervoor een fancy fair georganiseerd, waarvan de opbrengst was bestemd voor de kinderafdeling.

In totaal zamelden de kinderen maar liefst € 2.500 in. Zorgmanager Dayenne Oele was blij verrast met dit enorme bedrag. “Toen wij hoorden of we nog wensen hadden, dachten we eerder aan een nieuw keukentje voor de speelkamer voor € 80, en misschien nog een mooie projectielamp voor op een babykamer. Zo’n lamp projecteert mooie kleuren en vormen op de muur en het plafond. En dat is heel rustgevend voor baby’s, maar ook voor kinderen met een beperking, die soms weinig kunnen spelen of bewegen. Voor dit bedrag kunnen we veel meer van die mooie lampen kopen! Gelukkig hebben onze pedagogische medewerkers altijd een flinke verlanglijst om alles voor de kinderen hier nog prettiger te maken. Daar mogen ze zich nu nog eens over gaan buigen en dat doen ze ongetwijfeld graag! Ik wil de kinderen van de Prins Clausschool, hun ouders en de leerkrachten hartelijk bedanken voor deze hele grote gift!”

Bij de overhandiging van de gift was de heer Hilbrand Nawijn, voorzitter van de Vrienden van ’t Lange Land Ziekenhuis, aanwezig. “Toen wij hoorden van dit bijzondere project wilden we heel graag aanwezig zijn. Onze Stichting zoekt altijd sponsors voor het ziekenhuis om projecten te kunnen financieren waarvoor de overheid geen geld meer beschikbaar stelt. We verwelkomen de Prins Clausschool hartelijk als nieuwe Vriend van ’t Lange Land Ziekenhuis en zijn namens de kinderen van het Lange Land Ziekenhuis erg blij met dit prachtige bedrag.”

Foto LLZ en Pr Clausschool (002)

Eerste rij: leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Prins Clausschool Julia, Jenna, Jildou, Jade en Yassin.
Achter: zorgmanager Dayenne Oele, pedagogisch medewerker Linda Hebing, voorzitter van de Stichting Vrienden Van ’t Lange Land Ziekenhuis Hilbrand Nawijn