Kinderafdeling LangeLand Ziekenhuis blij met Baby in Beeld Na de bevalling wil je als kersverse ouder niets liever dan bij je pasgeboren kind zijn. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd, bijvoorbeeld wanneer het langer in het ziekenhuis moet blijven in verband met een te vroege geboorte of ziekte. Voor deze ouders is er nu Baby in Beeld, waarmee door middel van een camera, de pasgeborene 24 uur per dag vanuit huis in de gaten kan worden gehouden.

“Het systeem werkt heel gemakkelijk,” vertelt Dayenne Oele, unitleider van de kinderafdeling. “We bevestigen de camera met zuignappen aan het bedje en de camera geeft het beeld door via een internetverbinding. De ouders kunnen inloggen via een speciale website en zo hebben zij altijd zicht op hun baby.” De ouders die tot nu toe aan het Baby in Beeld project hebben meegedaan zijn dan ook zeer positief. Het wordt als erg fijn ervaren om vanuit huis naar je pasgeborene te kijken.

Het project is van de grond gekomen dankzij hulp van stichting „De Vrienden van ‟t Lange Land Ziekenhuis‟, die donateurs heeft aangetrokken om alles te financieren. Firma VDG Europe stelt de camera‟s ter beschikking en Steegman Elektrotechniek heeft alle bedrading verzorgd.