In het project ‘Durf te Dromen’ sloegen fotografe Patricia Steur en het Stadsmuseum Zoetermeer in samenwerking met de Stichting Jong Perspectief de handen ineen om kinderen die een steuntje in de rug verdienen letterlijk en figuurlijk in ‘the picture’ te zetten.

Empowerment, daar draait het om bij het door het Stadsmuseum Zoetermeer geïnitieerde project ‘Durf te Dromen’. Een maatschappelijk kunstproject, dat aandacht vraagt voor kinderen die het niet altijd even makkelijk hebben. Centraal staan zes kinderen uit Zoetermeer die een steuntje in de rug verdienen en het meer dan waard zijn om gekend te worden. Zij zijn in de studio van Patricia Steur geportretteerd met hun dromen als leidraad. Het resultaat is een serie spectaculaire metamorfose-achtige portretten waaruit vooral perspectief spreekt. De portretten (1.50 x 1.50 m) werden in het Stadsmuseum Zoetermeer tentoongesteld.
Met behulp van de Stichting Vrienden van het Lange Land hebben de kunstwerken nu een vaste plek gekregen in het LangeLand Ziekenhuis.

Van het metamorfose-proces is een korte documentaire film gemaakt door Hermen van de Waal.