Elk jaar is de Open Dag een spannend moment voor het Langeland Ziekenhuis en ook voor de Vrienden van… HET is de dag dat ook wij als stichting er bij zijn en de kans krijgen om bezoekers enthousiast te maken voor wat wij doen. Namelijk juist die bijzondere wensen kunnen realiseren om de patiënt in het ziekenhuis even wat blijer te maken, meer op zijn gemak te voelen ofwel ervoor zorgen dat zijn verblijf prettiger is. De belangstelling was enorm op zaterdag 18 maart! Het aantal bezoekers blijft elk jaar groeien; dit jaar blijf de teller hangen op een nieuw record van rond de 2.200 (tegen 2.000 vorig jaar en 1.200 in het jaar daarvoor).

Deze dag kan alleen maar tot stand komen door de inspanning en inzet van de collega’s uit het ziekenhuis en de vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om er weer een groot succes te maken. Zo hebben de gipsmeesters dit jaar maar liefst van 439 (!) kinderen gegipst, ook de laatste nog even toegewijd als de eerste. En hoe leergierig onze bezoekers zijn? Dat zag je bijvoorbeeld bij Radiologie, waar het storm liep. Hier was onder meer onze nieuwe MRI-scan te zien en er was duidelijke uitleg over alle mogelijke onderzoeken. Een andere enorme publiekstrekker was de operatiekamer. Een unieke plek, die je niet vaak van dichtbij kunt bekijken. Ook bij Verloskunde was enorm veel belangstelling, onder meer voor onze mooie vernieuwde kraamsuites.

En dit is slechts een kleine greep uit de vele mooie activiteiten en rondleidingen in het hele ziekenhuis.

Nog een bijzonderheid: de lokale pers is steeds meer aanwezig voor een kijkje achter de schermen. Dankzij de Postiljon, het Algemeen Dagblad en een live uitzending ter plaatse van Omroep West konden nog mensen meegenieten die niet in staat waren om zelf te komen.

Iedereen bedankt voor hun belangstelling voor de Open Dag! En wij als Vrienden hopen natuurlijk op veel nieuwe aanmeldingen van donateurs.

Hieronder nog een aardige foto-impressie:

stand-vrienden-open-dag-2017 open-dag-1 open-dag-2 open-dag-3 open-dag-4 open-dag-5 open-dag-6 open-dag-7